Bær

Danske jordbær - Værd at vente på

Friske og velsmagende danske jordbær er en af sommerens største glæder. Kildebrønde Frugtplantages jordbær har fået lov til at modne og udvikle den fulde smag på planten, der giver jordbærerne en kraftig smag og en uforlignelig aroma. Jo friskere jordbærret er, desto bedre er både aroma og smag. Jordbær har en begrænset holdbarhed, og du bør med god samvittighed nyde jordbærret så hurtigt som muligt.

Anvendelse

Skyl jordbær med stilk ellers trænger vandet ind i bærret. Spis jordbær som de er eller brug dem i salater, på yoghurt, i smoothies, til desserter, grød, saft eller syltning.

Køkkentips

Sæt ikke jordbær i køleskabet, hvis du vil spise dem friske. Jordbær smager og dufter bedst, når de har stuetemperatur. Hvis jordbærrene skal gemmes til næste dag, kan du opbevare dem ved 2-6 grader i køleskabet. På denne måde kan de holde sig i 2-3 dage. Tag dem ud af køleskabet i god tid før du skal spise dem.

I sommermånederne kan I komme og plukke jeres egne jordbær på plantagen.

De danske hindbær skal opleves

Hindbærret rummer en række muligheder og er spændende at bruge i eksempelvis is, snaps, drinks, desserter, i bagværk, salater eller på yoghurt. Du kan også sylte hindbærene og lave dem til grød og saft.

Hindbær strutter af sundhed

Tulameen er et fantastisk sommerhindbær og dette fine, store, lyserøde bær har den skønneste gode hindbærsmag. Hindbær indeholder blandt andet E- og B-vitaminer og mineralet kalium. Når hindbær er plukkemodne, slipper de let busken. Hindbær plukkes forsigtigt, så kun bærret følger med og blomsten bliver på planten.

Køkken tips

Vask ikke friske hindbær. Vand gør dem bløde og fjerner noget af deres fine og aromatiske smag. Spis hindbær som de er. Undgå at skylle hindbær før nedfrysning, på den måde bevares bærrene faste. Frys ned i små portioner.

Et tip: Hvis du spiser hindbær friske med f.eks. mælk/fløde, så mos bærrene let med en gaffel, da det frigører smagsstofferne.

Søde kirsebær

Der er intet så godt som søde kirsebær, og de er en mangelvare 11 måneder om året. Kirsebærsæsonen løber fra juli til september, men naturens fugle og insekter er også vilde med de søde bær, og det kan til tider være en kamp at nå at få bærene i hus.

Tips til tilberedning

Søde kirsebær er mest velegnet som forfriskende sommerfrugt. De søde kirsebær kan spises direkte fra bakken, men det er altid en god idé at skylle dem i koldt vand Løsfrosne kirsebær uden stilk med sten er smukke som isterninger i champagne eller mousserende vin

Køkken tips

Opbevar kirsebærrene op til 4-5 dage i køleskab. De har dog bedst af at indtages så hurtigt som muligt for at bevare den friske smag og aroma.